Har du lyst til å lære hvordan du tar gode bilder av fugler? Dette kurset gir deg innsikt og ferdighet i de viktigste kunnskapsområdene for å lykkes innen fuglefotografering. Du lærer også smarte kamerainnstilinger. Mesteparten av kurset foregår i fuglerike områder i Tønsberg og på Nøtterøy – og du får all den veiledning du trenger underveis. [Vestfold, 7.–8. juni 2021]
NB! Påmeldingsfrist: 7. mai 2021. Kun 8 plasser!
Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden.
Fuglefotografering er både spennende og utfordrende, ikke minst når man skal fotografere fugler i flukt. Mange fugler er også sky og vanskelig å komme inn på. Dette kurset passer for deg som har litt erfaring innen fotografering og har lyst til å lære det grunnleggende for å komme videre innen fotografering av fugler og andre dyr. Innledningsvis i kurset lærer du om noen nyttige kamerainnstillinger som hjelper deg til å få teknisk gode bilder. Vi jobber ute i felten omtrent hele tiden under kurset, og jeg er til stede og gir veiledning og hjelp.
Forkunnskaper
Det kreves ikke at du er veldig dreven innen foto.
Fuglefotografering krever mye tålmodighet, så dette er en nyttig egenskap for å lykkes.
Målgruppe
Kurset er for alle som har lyst til å lære!
Mål
Å gi deg grunnleggende kunnskaper innen fuglefotografering
Å gi deg inspirasjon til å fotografere mer etter at kurset er ferdig
Å gi deg en mulighet til å bli kjent med andre fotointeresserte
Les mer om kurset under bildet.
Nødvendig utstyr
Systemkamera (speilrefleks eller speilløst) eller et superzoomkamera med et kraftig teleobjektiv/telezoom. Hvis du har fullformatkamera (sensor 24x36mm) anbefales brennvidde opp til 500-600mm. En zoom på 150-600mm eller 200-500mm kan være fint. Hvis du har et ikke-fullformatkamera (sensortype APS-C eller DX) anbefales brennvidde opp til 300-500 mm. En zoom på 100-400 mm eller 18-400mm kan være fint. (Det gjør naturligvis ikke noe om du har en enda kraftigere zoom). Hvis du har et superzoomkamera (med innebygd, fastmontert objektiv) vil du ha et veldig bra utgangspunkt med en zoom som går til minst 450mm.
Ekstra batteri
Ekstra minnekort. (Kjøp gjerne store minnekort)
Ettbensstativ eller trebensstativ (evt begge deler). Ikke alle stativer er like egnet, så det er viktig at du søker råd om ditt stativ er egnet. Ta også kontakt dersom du planlegger å kjøpe nytt.
Regntrekk til kamera
Sammenleggbar stol
Sitteplate
Klær etter værforholdene
Hvis du er usikker på om ditt kamerautstyr er egnet, anbefales det at du tar kontakt for å få råd og veiledning. bjorn.joachimsen@gmail.com
Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema under bildet.
Praktisk informasjon og påmelding – grunnkurs i fuglefotografering – Vestfold
Datoer: 7.–8. juni 2021
Undervisningstider: Undervisning begge dager fra 09.00–15.00. Detaljert program blir sendt til deltakeren noen dager før kursstart. Opplegget vil bli tilpasset til vær- og lysforhold. Tidspunktene kan bli endret, det vil si at du må være forberedt på tidligere oppstart eller senere avslutning enn tidspunktene som er nevnt ovenfor.
Sted: Vi kommer til å jobbe mest ute, men det kan bli noen korte økter innendørs i kursrommet i Velleveien 60, Tønsberg.
Overnatting: Tilreisende deltakere anbefales å booke overnatting hos Tønsberg Vandrerhjem.
Instruktør
Bjørn Joachimsen
Deltakeravgift
kr. 2250.- ved påmelding før 7. april 2021
kr 2750.- ved påmelding fra og med 7. april 2021
Medlemmer i fotoklubber tilsluttet NSFF får 10% rabatt på kursavgiften.
Påmelding
NB! Påmeldingsfrist: 7. mai 2021. Kun 8 plasser!
Du kommer til påmeldingsskjema ved klikke på knappen nedenfor.
Om instruktøren
Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder dyreliv/fugler, portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv.
Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Sandra Bartocha, Bård Løken, Magnus Reneflot, David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Sebastian Memaj, Oktawian Górnik, Rune Eraker, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.
Portfolio: www.joachimsenphotography.com
Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no
Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy
Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/
Instagram: @joachimsenphotography
500px.com: 500px.com/joachimsen