Back to All Events

Fotoworkshop på Ivanssons bilskrot [Båstnäs]


  • Bröderna Ivanssons bilskrot Båstnäs Norway (map)

Fotoworkshop på Bröderna Ivanssons Bilskrot. Lær hvordan du fordyper det i komposisjon og visuell fortelling. ©Bjørn Joachimsen.

Fotoworkshop på Ivanssons Bilskrot: Denne fotoworkshopen er spesielt rettet mot fotointeresserte som ønsker å utvikle seg videre innen komposisjon og fotografisk fortellerteknikk forøvrig. Du vil få tett oppfølging under arbeidet i feltet og målet er å veilede deg til å skape presise og gode komposisjoner. Vi bruker mye tid på hvert bilde og setter sammen bildene til en helhetlig bildefortelling i ettertid. [Båstnäs, 17.–18. juni 2023.]

NB! Påmeldingsfrist: 1. mai 2023. Maksimalt 8 plasser!

Les mer om workshopen under bildet.

Bröderna Ivanssons bilskrot. ©Bjørn Joachimsen.

Målet med denne workshopen er at du skal finne ny inspirasjon og utvikle deg kreativt innen fotografering og oppøve evnen til å ta tydelige valg mht motivvalg og komposisjon i kaotiske omgivelser. Det er nærmest uendelig med motiver på bilskroten og oppgaven blir å finne dine godbiter og få det beste ut av dem. Vi jobber med kameraplassering, flatebruk, kontraster, tekstur, dybdeskarphet og valg av ulike typer optikk for å oppnå den visuelle fortellingen du ønsker å skape,

Målet er ikke å komme tilbake fra bilskroten med flest mulig bilder, men å finne roen til å skape bilder av høy estetisk og teknisk kvalitet.

Du kan bruke digitalt kamera (speilrefleks, speilløst eller kompaktkamera), analogt kamera eller mobilkamera. Du velger selv.

Les mer om workshopen under bildet.

Fotoworkshop på bilkirkegård i Sverige.. ©Bjørn Joachimsen.

Jeg er sammen med deltakergruppen hele tiden og gir veiledning og kreative innspill underveis. Dersom du ønsker å jobbe for deg selv deler av tiden er det naturligvis helt greit.

På ettermiddagen første kursdag (lørdag) samles vi på felles arbeids/undervisningsrom på Turistgården Töcksfors og går gjennom bildene fra formiddagen. Her kan du få tilbakemeldinger på bildene dine og veiledning/innspill med tanke på fotograferingen neste dag.

Velkommen til en spennende, uforutsigbar, morsom og annerledes fotoworkshop.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden.


Som deltaker får du bli med i en lukket Facebook-gruppe hvor du kan søke mer kunnskap innen foto etter kurset. Du kan også dele bilder for å få tilbakemeldinger dersom du ønsker dette.

Krav til forkunnskaper

Ingen spesielle, annet enn at du har lyst til å lære!

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsskjema lenger ned på siden.

Bröderna Ivanssons Bilskrot. ©Bjørn Joachimsen.

Om Ivanssons bilskrot

Båstnäs bilkirkegård ligger i Årjäng kommune, og er også kjent som Ivanssons bilskrot. En merkelig attraksjon som har blitt en kulturell møteplass for bilfans og fotografer fra hele verden. Båstnäs bilkyrkogård har blitt et av Sveriges mest kjente med rundt 1000 gamle biler. Flertallet av bilene er fra 40- og 50-tallet, men det er også nok av gamle bilvrak fra 60-tallet.

Det er en underlig følelse å gå rundt blant de gamle bilene. En slags postapokalyptisk følelse der naturen har uttrykt sin kraft. På stedet lever i aller høyeste grad av trær og planter som vokser inni og utenpå vrakene.

Du finner praktisk informasjon og påmeldingsinformasjon under bildet.

Fotoworkshop på bilkirkegård i Sverige. ©Bjørn Joachimsen.


Praktisk informasjon

Sted

Undervisningen foregår på Bröderna Ivanssons bilskrot i Båstnäs. Sverige.

Tid

17.–18. juni 2023.

Undervisningstider

  • Lørdag: 10.30 –16.00 på bilkirkegården. 18.30–21.00 på undervisningsrommet på Turistgården Töcksfors.

  • Søndag: 09.00–14.00 på bilkirkegården.

Instruktør

  • Fotograf Bjørn Joachimsen

Overnatting

Vi overnatter fra 17.–18. juni på den trivelige Turistgården Töcksfors som ligger ca 25 minutters kjøring fra bilkirkegården. Book overnatting ved å ta direkte kontakt med Turistgården på epost info@turistgarden.com og oppgi “Bokningsnummer 26560” når du er i kontakt med dem. Ikke gjør booking via deres nettside eller bookingagenter.

Overnattingspriser

  • Enkeltrom, med sengetøy og frokost: SEK 795.-

  • Dobbeltrom med sengetøy og frokost: SEK 1060.-

Deltakeravgift

  • 3750.- (privatperson)

  • 4250.- (firma/organisasjon)

Antall deltakere

Maksimalt 8

Ta med

  • Kamera med de objektivene du har

  • Kamerastativ

  • Mobiltelefon/kamera

  • Evt. fjernkontroll

Mer informasjon?

Kontakt Bjørn Joachimsen, epost: bjorn.joachimsen@gmail.com

Påmelding

Påmeldingsfrist
Påmeldingsfrist: 1. mai 2023

Mer informasjon under bildet.

Bröderna Ivanssons Bilskrot. ©Bjørn Joachimsen.

Om instruktøren

Fotograf Bjørn Joachimsen.

Bjørn Joachimsen arbeider innen mange fotografiske sjangere – herunder portrett, landskap, arkitektur og arbeidsliv. Han er født og oppvokst ved kysten av Nord-Norge og fanger naturopplevelser med kameraet både sør og nord i landet. Bjørn har arbeidet profesjonelt med fotografi i 20 år, har arbeidet med en rekke sjangere og har omfattende erfaring med ulike typer oppdragsfotografering. Han er en av de mest aktive kursholdere innen fotografi i Norge og holder kurs over hele landet. Bjørn underviser i Lightroom og Photoshop i tillegg til kurs innen fotografering. Gjennom flere år har Bjørn samarbeidet om workshops med en rekke fotografer fra inn- og utland: Bjørn Opsahl, Bård Løken, Anna Ulmestrand,David Beckstead (USA), Jens Haugen, Trine Bjervig, Lars Andreas Dybvik, Dag Nystuen og Kate Monica Myrmellom. Våren 2014 sto Bjørn for kunstneriske utsmykningen av Clarion Hotel The Edge i Tromsø – et prestisjefylt oppdrag innen utsmykning og kunstfoto.

Portfolio: www.joachimsenphotography.com

Kommersielt: www.fotografjoachimsen.no

Facebook: www.facebook.com/joachimsenphotograpy

Flickr: www.flickr.com/photos/joachimsen/

Tumblr: www.bjornjoachimsen.tumblr.com/

Instagram: @joachimsenphotography

500px.com:  500px.com/joachimsenphotography